Hypnotherapie geeft je inzicht in het ‘hoe’ en ‘waarom’ van een klacht. Overtuigingen worden in het onderbewustzijn verankerd door bepaalde ervaringen. Daar kun je met praten of je ‘best doen’ niet bij. Met hypnose kan dat wel. Vragen als ‘waarom voel ik me altijd zo’, ‘waarom kan ik dit nou niet’ en wensen als ‘ik wil het zo graag anders, maar het lukt me niet’, kunnen met hypnotherapie beantwoord of bereikt worden. In een sessie ga je middels hypno-analyse de oorsprong van je klacht, de overtuiging, de ervaring, opsporen en voor eens en voor altijd oplossen. Het kan ook zo zijn dat iemand al weet welke ervaring nu nog het leven beheerst, maar er maar niet overheen komt of het een plekje kan geven. Met hypnotherapie lukt dat wel. De lading van de ervaring en de overtuigingen die door de gebeurtenis zijn ontstaan, wordt weggehaald en heeft geen invloed meer.

Wij maken met de OMNI Hypnotherapie als een van de weinigen in Nederland gebruik van directe hypnose binnen onze hypnotherapie. Hypnose kent twee belangrijke stromingen waaruit bepaalde technieken zijn voortgekomen. Helaas werken vrijwel alle hypnotherapeuten in Nederland met de technieken van Milton Erickson, men kent hem ook wel van NLP. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lange inducties (de manier waarop een persoon in hypnose gaat) en indirecte hypnose. De client blijft in een zeer lichte trance en zegt vaak niet eens in hypnose te zijn geweest. Er zijn veel sessies nodig per issue (15 of meer is niet ongebruikelijk) en de resultaten zijn sterk wisselend.

De technieken die gebruikt worden bij directe hypnose komen van een van de belangrijkste mensen ooit op het gebied van hypnose: Dave Elman. Hierbij wordt gebruik gemaakt van snelle, krachtige inducties en de client gaat in een diepe hypnose waardoor de resultaten optimaal zijn. Na afloop voelt de client dat hij of zij in hypnose is geweest, men voelt zich zeer ontspannen en erg goed. Het probleem is in één tot maximaal drie sessies opgelost. In de hypnotherapiesessies maken wij gebruik van deze krachtige technieken om in korte tijd maximaal resultaat te behalen voor onze cliënten. Ik ben een gediplomeerd OMNI Hypnotherapeut. OMNI is een wereldwijd bekend en erkend opleidingsinstituut voor hypnotherapie, gebaseerd op de directe en krachtige technieken van Dave Elman.

Een hypnotherapie-sessie met directe hypnose duurt ca. 1 tot 1,5 uur. De sessie bestaat uit een kort intakegesprek en daaropvolgend de sessie. Met hypnotherapie kan één sessie voldoende zijn, maar tussen de 1 en 3 sessies is realistischer. Dit is nog altijd veel sneller en effectiever dan traditionele hypnotherapie waar je rond de 15 sessies nodig hebt. Heb je na de sessie nog vragen, of op een andere manier behoefte aan contact, dan kun je mij altijd bellen. Ik sta ook na een sessie voor je klaar. Ik hecht veel waarde aan discretie en zal nooit privé-gegevens van cliënten naar buiten brengen

Als een van de weinige praktijken in Nederland wordt directe hypnose ingezet tijdens de sessie. De hypnose bestaat uit de klassieke en directe hypnose techniek van Dave Elman. Er wordt gebruik gemaakt van snelle, krachtige inducties waarbij ontspanning centraal staat. Veelal wordt gedacht dat hypnose iets engs is en dat je de controle uit handen geeft. Dit is absoluut niet het geval en hypnose is juist focus. In hypnose ervaar je die focus en een heerlijke, diepe ontspanning.

Klachtvoorbeelden -algemeen-

afvallen
hooikoorts
kattenallergie en andere (huis)dieren
diverse andere allergieën
stress, depressie en burn-out
angst voor tandarts, autorijden en vliegen
hoogtevrees en examenvrees
stoppen met roken
blozen en stotteren
nagelbijten
hyperventilatie en paniekaanvallen

Hooggevoeligen en hoogbegaafden – bewuste pioniers-

onzekerheid en verminderde eigenwaarde
overmatig denken, analyseren en piekeren
faalangst en perfectionisme
vermoeidheid en lusteloosheid
slecht slapen en nachtmerries
niet thuis voelen op aarde
belemmerende energie opnemen en overnemen
definitief oude patronen en overtuigingen doorbreken
vechtersmentaliteit en einzelgängergevoel loslaten
Doelen, idealen en dromen niet tot realiteit kunnen maken

OMNI hypnotherapeuten wereldwijd

OMNI Hypnosis Training Center leidt al meer dan 30 jaar hypnotherapeuten op volgens een beproefd concept met methoden die snel werken en effectief zijn voor talloze problemen. Of je nu een sessie boekt met een OMNI therapeut in Japan, Zuid-Korea of Duitsland, zij hebben allemaal exact dezelfde opleiding gevolgd en het examen succesvol afgerond. Er zijn inmiddels in meer dan 80 landen OMNI hypnotherapeuten actief.

Wat is hypnose?

Hypnose is een natuurlijke staat van de menselijke geest, waarbij het bewustzijn met behulp van een sterke focus toegang krijgt tot het onderbewustzijn waardoor aanvaardbare c.q. gewenste suggesties (veranderingen) in het onderbewustzijn kunnen worden vastgelegd.

Kan iedereen gehypnotiseerd worden?

Iedereen met een normale intelligentie kan in hypnose. Hoe intelligenter iemand is, des te gemakkelijker gaat deze persoon in hypnose. Echter dat kan alleen als je dat zelf wilt. Alle hypnose is zelfhypnose. Een hypnotherapeut is de begeleider bij het proces van zelfhypnose. Hij/zij kan ervoor zorgen dat je snel een staat van hypnose bereikt waardoor aanvaardbare suggesties direct in het onderbewuste kunnen worden vastgelegd. Als je niet gehypnotiseerd wilt worden, kan een hypnotiseur je niet in hypnose brengen.

Wat voel ik in hypnose?

Het in hypnose zijn kent verschillende gradaties; er wordt wel gesproken van een lichte of diepe hypnose. In een diepe hypnose ontstaat een natuurlijke vorm van anasthesie (pijn wordt niet meer gevoeld). Er zijn allerlei gevoelens die geassocieerd worden met hypnose, zoals jezelf licht of zwaar aanvoelen, prikkelingen of tintelingen voelen, extra moeten slikken. De meeste mensen zijn dagelijks meerdere keren in een natuurlijke vorm van hypnose, bijvoorbeeld bij het geconcentreerd lezen van een boek, het ingespannen kijken van een film of tijdens het autorijden (highway hypnosis). In hypnose blijf je alles horen. Alle zintuigen worden versterkt en werken beter. Je kunt alles blijven horen terwijl je in hypnose bent, in het bijzonder de stem van de hypnotiseur.

Kom ik altijd terug uit hypnose?

Je komt altijd terug uit hypnose, hetzij doordat de hypnotiseur je terugbrengt, hetzij doordat je uit jezelf uit hypnose terugkomt of, in uitzonderlijke gevallen, val je in slaap en word je daarna gewoon wakker.

Kan ik dingen doen die tegen mijn zin zijn, terwijl ik in hypnose ben?

Het antwoord is simpel, nee. Terwijl je in hypnose bent blijf je in staat om te beslissen over je eigen wil. Er is een beschermend deel dat er voor zorgt dat alleen aanvaardbare suggesties worden opgenomen.

Ben je benieuwd of een hypnosesessie jou kan helpen, maak dan snel een afspraak!

Een eerste sessie kost 150 euro en vervolgsessies kosten 90 euro per uur.

Ook is het mogelijk om zelfhypnose aan te leren in een sessie van ongeveer 3 uur, kosten bedragen voor 1 persoon 275,00 euro. Kom je met 2 personen, betaal je 200 euro per persoon, met 3 personen is dat 150 euro per persoon. Met 4 personen is dat 125 euro per persoon en met 5 personen 110 euro.