Over Julia

Hallo ik ben Julia, 63 jaar oud en gehuwd met Jan. Samen hebben wij 4 kinderen en inmiddels 5 kleinkinderen, 6e is op komst. Ik ben altijd heel nieuwsgierig geweest naar het hoe en waarom van de dingen om mij heen. Dat heeft er ook toe geleid dat ik in 1987 als eerste in Zuid Nederland met een methode voor elektrotraining ben gestart. Mijn opvatting toen was dat het heel belangrijk was om je spieren te trainen, omdat je met een sterk lichaam ook een sterke geest kunt kweken. Hoe steviger jij in je lijf zit, hoe steviger jij ook letterlijk in je schoenen kunt staan. Daarnaast was het heel belangrijk om gezonde voeding tot je te nemen. Ik was heel succesvol met deze methode en al snel kon ik mijn studio, aan de Bronkhorstsingel te Uden, uitbreiden met Stauffer bewegingsbanken en een zonnestudio. Met de Stauffer bewegingsmethode kon ik ook mensen bedienen die door klachten niet op een reguliere manier konden of wilden bewegen.

Mijn broer had inmiddels zijn sportschool uitgebreid naar een hypermodern fitnesscentrum met daarbij ook een squashcentrum, dit was in 1991. Omdat hij dit moeilijk alleen kon runnen ben ik in 1993 met mijn studio verhuisd naar de Udenseweg en werd het centrum uitgebreid met een schoonheidssalon, thalassotherapie en de Stauffer bewegingsbanken. Wij hadden nu een centrum voor jong en oud, er was ook een fysiotherapeut die zijn eigen lessen gaf, kortom een heel uitgebreid fitnesscentrum en in die tijd het grootste centrum van Uden met mag ik wel zeggen de beste instructeurs.Mijn broer had zich steeds meer en meer teruggetrokken en zich toegelegd op een dieetprogramma, waardoor ik het centrum grotendeels alleen moest runnen. In 1995 heb ik bij een auto-ongeluk een whip-lash opgelopen en hierdoor en ook omdat ik inmiddels een gescheiden moeder met 3 kinderen was, was ik genoopt het centrum van de hand te doen.

Door mijn whip-lash was ik genoodzaakt om te zien naar een andere manier van levensonderhoud en ben ik weer als administratief medewerkster gaan werken. Inmiddels had ik mij echter ook verdiept in hoe de menselijke geest werkt en hoe ons zelfherstellend vermogen optimaal kan worden aangezet. Deze nieuwsgierigheid was opgewekt door mijn schildklierklachten. Mijn schildklier was tijdelijk overactief en de ziekte van Graves en Basedow werd als diagnose gegeven. De behandelend internist kon mij toen niet vertellen waarom ik die klachten had, maar wist al wel meteen te zeggen dat ik levenslang medicijnen zou moeten slikken. Dat is iets wat voor mij moeilijk te begrijpen is, als je niet weet waarom je iets hebt gekregen, maar er wel gezegd wordt dat je er nooit meer vanaf kunt komen. In mijn ogen weet ons lichaam heel goed hoe het naar de best mogelijke manier van functioneren kan gaan en raakt het door onze levenswijze uit balans. Dan moet het dus ook mogelijk zijn om indien je je gewoonten veranderd, je ook de staat van je lichaam kunt beinvloeden. Na de verstorende factoren te hebben aangepakt ben ik inmiddels al weer 27 jaar medicijn vrij. Mijn afstudeerscriptie voor de Registeropleiding tot E.E.N.® Therapeut ging dan ook over schildklierklachten.

Zo is ook toen mijn belangstelling voor de Natuurgeneeskunde ontstaan. In 2007 ben ik weer als zelfstandig onderneemster aan de slag gegaan. Ditmaal met de revolutionaire Bailine methode. Een franchiseformulie uit Noorwegen met als core de Cosmetic training simulator, een spiersimulator. Deze methode was gebaseerd op de 3 voor mij belangrijke pijlers: training, voeding en mentale coaching. Met de Bailine methode heb ik tot januari 2020 gewerkt. Vanaf die datum behandel ik steeds meer volgens de natuurgeneeskundige en psychosolciale principes. Inmiddels heb ik al met veel disciplines kennisgemaakt. Ik ben begonnen als Voedingsdeskundige, NesHealth was de volgende stap. Ik ben Psych-K facilatitor. Heb 2 jaar Acunpunctuur gestudeerd bij TCMA en ben na een stage in China overgestapt op Kruidenleer. Inmiddels heb ik ook de Registeropleiding tot E.E.N.® Therapeut afgerond. Vanaf 2011 worden mijn behandelingen vergoed door de Zorgverzekeraars.