Lymfomed
Met het Lymfomed-systeem is het mogelijk om blokkades te constateren en op te heffen in het lymfestelsel.
Het Lymfo-systeem (lymfomed) is ontwikkeld in Duitsland en vindt zijn oorsprong in het gebruik binnen kuuroorden. Zo is er een aangepast apparaat ontstaan om in ziekenhuizen e.d. ingezet te kunnen worden, wat in Duitsland ook gebeurd. Het goede van de reeds bestaande (medische) ervaring en ons eigen concept zijn doorgevoerd in dit apparaat, een welkome aanvulling en veel minder arbeidsintensief als manuele drainage.
Wat is lymfe en wat houdt het lymfestelsel in?
Net als de bloedbaan waarin het bloed circuleert, heeft het lichaam een lymfestelsel waar lymfe doorheen stroomt. Het lymfestelsel lijkt veel op het bloedvatenstelsel, met het verschil dat het bloedvatenstelsel een eigen direct pompsysteem heeft, namelijk het hart, terwijl het lymfesysteem afhankelijk is van onze spierbewegingen om de lymfe te laten circuleren en alleen een afvoerend systeem is.
Wat zijn lymfeknopen en lymfeklieren?
Op de kruispunten van grote lymfevaten bevinden zich lymfeknopen. De lymfeknopen liggen vaak dicht bij organen en worden ook wel klieren genoemd. De klieren filteren de lymfe en halen vaak lichaamsvreemde stoffen uit ( bacteriën, kankercellen, celresten, afvalstoffen etc.). Deze lichaamsvreemde stoffen komen in de bloedbaan terecht omdat het lymfestelsel en de bloedbaan met elkaar in contact staan. Via de bloedbaan worden de lichaamsvreemde stoffen uitgescheiden door het lichaam. In de lymfeklieren worden ook witte bloedcellen gemaakt die een belangrijke rol spelen in het afweersysteem van het lichaam. Daarnaast wordt via de lymfeklieren overtollig vocht uit het lichaam verwijdert.
Blokkades kunnen verantwoordelijk zijn voor:
Een slechte verbranding ,
als men een lymfe blokkade heeft dan heeft men automatisch een slechtere verbranding. De mate van de blokkade is bepalend voor de mate van de slechtere verbranding. Wanneer iemand geen andere afwijking heeft (denk bijvoorbeeld aan de schildklier) en precies eet wat men eten moet, anderhalf tot twee liter water drinkt, voldoende per dag beweegt (sport) en toch dik wordt, loont het vaak de moeite om een lymfemeting te doen. Als je dan een flinke blokkade meet, weet je eigenlijk zeker dat dit dik worden mede door de slechte lymfewerking wordt veroorzaakt. Helaas is er niemand die zo ideaal leeft. Wie snoept er niet eens een keer tussendoor, drinkt wat alcohol of beweegt minder, enz.? Maar als je een blokkade meet weet je zeker dat er minstens een deel van het dik worden altijd aan de lymfe ligt.
Een voorbeeld: stel je eet een bonbon, dat is veel suiker. Bij een goede lymfewerking zou deze suiker volledig verbranden. Bij een slechte lymfewerking zou de suiker niet verbranden en wordt omgezet in vet, bij de mannen gaat dit voornamelijk in de buik zitten en bij vrouwen in de buik en/of billen en/of bovenbenen. Als je de lymfeblokkade weghaalt, krijgt men altijd een betere verbranding! Ook al komt men met andere klachten. Omgekeerd: als iemand zijn vet verbrandt en hij heeft een slechte lymfewerking, dan zal dat vet weer heel snel terugkomen omdat het (deel) van de oorzaak van het krijgen van vet, niet weggehaald is.
(Nu moet men niet denken dat wanneer de lymfe open is gemaakt je weer extra mag snoepen of zo, met het idee dat het nu toch beter verbrand).
Vocht vasthouden.
De lymfewand is semipermeabel; vocht kan uit het lymfevat, dit is herkenbaar aan het putjes drukken in de huid, die dan even blijven staan. Men noemt dit oedeem. De cliënt voelt dat hij dikke enkels heeft, of de ringen zijn vaak niet van de vingers af kan krijgen.
Spataderen.
Bij een blokkade ontstaat er druk in het lymfevat. Het vat kan onder die druk ietwat uitzetten. Door het uitzetten van de lymfevaten nemen deze meer plaats bv. in het been en drukken ze de oppervlakkige bloedvaatjes dicht. De stuwkracht in de kleine bloedvaatjes wordt nu groter waardoor de klepjes in deze kleine bloedvaatjes knappen en dit is een spatader. Bij een operatie halen ze de spataderen weg maar niet de oorzaak. Er zijn ook andere oorzaken van spataderen, die kunnen wij niet weghalen. Maar de lymfeblokkade is de meest voorkomende en als er een blokkade is, zal dit altijd (mede) oorzaak zijn. Je verkleint dus altijd de kans op terugkrijgen van spataderen.
Giftige stoffen hebben meer tijd hebben om in het lichaam opgenomen te worden: Slechtere afvoer van afval- en giftige stoffen, zolang deze stoffen in het lichaam zitten kunnen ze nog steeds (wat) vergiftigen. Wat weer de volgende klachten kunnen veroorzaken,
- Moe voelen,soms jaren en men kan niets vinden. Deze mensen hebben het gevoel dat ze de griep krijgen, maar dat is nu al twee of drie jaar. Ze hebben nergens zin in, zijn overal te moe voor. Alle onderzoeken leveren niets op, hoe meer er onderzocht is en niets gevonden des te groter is de kans dat er een lymfeblokkade zit.
- Hoofdpijn,soms al jaren ieder dag of heel frequent. Niet alle hoofdpijn komt van een slecht werkende lymfe, maar vaak blijkt dat het daardoor wel het geval is.
- Stress, het Lymfo-bodyfirmingsysteem kan geen problemen oplossen. Maar hij kan bij stress wel heel goed werk doen als er sprake is van een blokkade. Als iemand zich heel erg druk maakt en/of grote zorgen heeft, maak je een stress hormoon aan. Dit gaat net als giftige stoffen via de lymfe naar de nieren en dan plas je het uit. Is er een ernstige blokkade dan kost het meer tijd om het stress hormoon bij de nieren te krijgen. Al die tijd dat dit hormoon in het systeem aanwezig is, geeft hij een ernstig gevoel van stress af. Dan voelt u zich veel meer gestrest, dan men in werkelijkheid met uw problemen zou zijn, zonder een lymfeblokkade. Alles lijkt erger te worden en een neerwaartse spiraal is bijna niet te voorkomen. Door nu de lymfeblokkade op te heffen, verlaat het stress hormoon sneller het lichaam, u voelt zich beter, reageert positiever, uw omgeving gaat dat ook doen en zo is de positieve spiraal bereikt.
- Chronische of vage pijnklachten, bij chronische pijn kan het Lymfo-systeem de pijn mogelijk wat verminderen. Bij chronische pijn wordt een hormoon aangemaakt die bij een blokkade de pijn erger kan laten aanvoelen dan de eigenlijke pijn. Dit is net als bij stress een stof die via de lymfe naar de nieren moet en worden uitgeplast. Als deze stof langer in het lichaam blijft, geeft hij de “meerpijn” af. Die meerpijn kan je dus weghalen als je de blokkade weghaalt. Zo ook bij vage pijnklachten.
- Allergie, het Lymfo-balance systeem kan niet therapeutisch iets aan de allergie doen, wel symptomatisch ( de klachten verminderen). Als men een lymfeblokkade heeft en bijvoorbeeld allergisch is voor kaas en deze zou eten krijgt men een heftigere reactie, dan dat er geen blokkade zit, door de blokkade blijven de immers de giftige stof (hier de kaas) langer in het lichaam en kan zo ondertussen zijn giftige stof (kaas) langer afgeven aan het lichaam. Dit geldt voor alle soorten allergie.
(Je moet altijd elke allergie serieus blijven nemen).
Wanneer mag u niet aan het Lymfomed systeem?
Als u een pacemaker heeft.
Als u zwanger bent. De eerste zes weken na de bevalling.
De eerste drie maanden na een keizersnede.
De eerste drie maanden na een baarmoederoperatie.
Bij een indicatie waarbij de arts moet aangeven of er een lymfebehandeling mag plaatsvinden
Introductiebehandeling.
Daarbij meten wij in slechts 5 minuten of er blokkades in het lymfestelsel aanwezig zijn en ervaart u 15 minuten hoe een behandeling, die normaal 45 minuten duurt, aanvoelt. Ook krijgt u meer informatie over hoe de lymfe werken en wat het Lymfo-systeem voor u kan betekenen.
De kosten van een introductiebehandeling :slechts € 25,00. Behandelingen altijd op afspraak.