Cavitatie


Cavitatie met het QB Lipo II Systeemkijk hier hoe het werkt

kijk hier de uitzending terug

Definitief vet verwijderen zonder pijnlijke chirurgische ingreep.

Overtollig vet en cellulitis, een probleem waar veel vrouwen, maar ook mannen mee kampen.
Pure Identity werkt met het QB Lipo II systeem dat ultrasone geluidsgolven uitzendt wat de vetcellen doorlaatbaar maakt.

Het vrijgekomen vet wordt in het bloed en lymfesysteem opgenomen en vervolgens op de natuurlijke manier via de lever en de urinewegen verwerkt. . Deze methode is wetenschappelijk bewezen. Liposuctie behoort tot verleden tijd. Cavitatie, de enige veilige methode om definitief af te rekenen met hardnekkige vetophopingen.

Welke plaatsen kunnen behandeld worden?

 • Buik
 • Lovehandles
 • Zadeltassen
 • Binnenkant dijen
 • Binnenkant knieën
 • Kuiten
 • Armen
 • Bovenarmen

Hoe verloopt de behandeling.
Allereerst wordt er besproken welke zone(s) u behandeld wil hebben. Op de te behandelen zone(s) worden de transducers aangesloten. Gedurende de behandeling ligt u op een comfortabele behandelingsbank. De transducers worden met speciale gel ingesmeerd ter geleiding van de geluidsgolven. U voelt dat de huid aangenaam warm wordt, de behandeling is pijnloos.


Voordelen van deze methode.

 • Met ultrasound
 • Wetenschappelijk bewezen
 • Volkomen veilig
 • Geen narcose of injecties
 • Geen operatie
 • Vet definitief weg
 • Meetbaar resultaat n 10 dagen
 • Geheel pijnloos
 • Geen herstelperiode
 • Geen littekens

Richtlijnen na de behandeling.

Sporten.
Het grootste deel van het vrijgekomen vet wordt in de lever omgezet in glycogeen, een energiebron voor het lichaam. Deze energie dient uiteraard wel verbruikt te worden. Flink sporten en bewegen binnen 48 uur na een behandeling zorgt ervoor dat het lichaam de energie verkregen uit het vet verbrand. Hoe intensiever de activiteit, hoe meer energie er verbrandt wordt.

Voeding.
Een zeer belangrijke richtlijn is om na een behandeling voldoende water te drinken en gedurende drie dagen geen enkelvoudige koolhydraten (zoals suikers, brood, pasta, aardappelen, frisdrank en alcohol) te gebruiken. Ons menselijk lichaam heeft een overlevingsmechanisme ingebouwd, om energie in de vorm van vet op te slaan, in tijden van schaarste. Met het eten van bv. een banaan, pasta, wit brood, suiker, frisdrank etc., wordt in de alvleesklier een hormoon geproduceerd. Dit hormoon, insuline genaamd, geeft een signaal aan het lichaam om vet uit de bloedbaan te halen en op te slaan in de vetcellen. Dit gebeurt dan ook met het vrijgekomen vet na de cavitatie behandeling. Om een inname van maximaal 45 gr koolhydraten per dag adviseren wij u een proteïnedieet. Wanneer de glycogeenreserves verbruikt zijn komt het lichaam in ‘ketose’. Het lichaam zal in ketose toestand vet als eerste energiebron gebruiken. Ook hiervoor zal energie uit het door cavitatie vrijgekomen vet gebruikt worden.
Cavitatie in combinatie met een proteïnedieet blijkt zeer effectief te zijn. U moet zorgen dat uw lichaam het vrijgekomen vet als brandstof gebruikt.

Wat is cavitatie?
De laatste jaren zijn systemen met ultrasound in opmars, het QB Lipo II systeem is de enige waarmee met aluminium platen wordt behandeld en niet met 1 kop, zoals bij alle andere systemen. Door de wildgroei hiervan is vanuit de Europese Unie vastgesteld dat de kop of platen niet meer dan maximaal 3 watt per cm² mag leveren. Onderzoek heeft uitgewezen dat het vermogen van maximaal 3 Watt per vierkante centimeter veilig is. Hierdoor kunnen de ultrasound golven niet dieper dan de vetlaag van het lichaam in en loopt de klant niet het risico dat ook de organen worden bereikt met alle gezondheidsrisico’s van dien. De EU heeft het maximaal vermogen dan ook vastgesteld op 3Watt/cm² en in een CE norm (6298 CEI EN 60601-2-5). De QB Lipo II van Pure Identity is het enige systeem in Nederland die voldoet aan alle eisen en zelfs werkt met een zeer veilige werking van 2 watt per cm².
Cavitatie maakt gebruik van de trillingsenergie en de daarbij vrijkomende warmte met laagfrequentie geluidsgolven. De specifieke parameters (frequentie en vermogen) van de ultrasone golven van de apparatuur van de QB Lipo II waar we bij Pure Identity mee werken zorgt ervoor dat alleen de vetcellen worden aangetast. Ander weefsel dan vetweefsel zijn niet vatbaar voor deze parameters, waardoor het onaangetast blijft.

Het QB Lipo II systeem heeft een laagfrequentie geluidsgolven van 28 tot 31 Khz. Een lage frequentiegolf is langer en dringt hierdoor in de diepte, een hogere frequentiegolf is korter en dringt daardoor niet in de diepte. Deze technologie wordt toegepast bij:

 • Vermindering van oppervlakkig en diep vet.
 • Detoxificatie (ontgiften) van weefsel

Lichaamscontouren verbeteren

MedSculpt is een innovatief, geautomatiseerd systeem om de lichaamscontouren te verbeteren. Bij dit systeem wordt een speciale micromassage gecombineerd met ultrasone trillingen, zonder de lichaamsholte of huid aan te tasten. De MedSculpt bestaat uit een hightech behandelingstoestel, waaraan handgrepen zijn bevestigd. Aan het uiteinde van deze handgrepen bevinden zich gepatenteerde elastomeer membramen en een suctiepomp. De ultrasone trillingen breken vetcellen af en het vrijgekomen vet komt terecht in het omliggende weefsel.
Daarna volgt een, vooraf bepaalde, serie masserende impulsen, die het huidoppervlak en de onderste huidlagen behandelen. Zo worden het lymfesysteem en de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor het overtollige vet snel en probleemloos wordt afgevoerd, en is het resultaat al snel merkbaar..

Succesvol tegen cellulitis

Behandelingen met de MedSculpt hebben een opmerkelijk resultaat in de strijd tegen cellulitis. De MedSculpt zorgt voor een nieuwe structurering en een verstrakking van het weefsel in de behandelde huid. Door een betere bloedcirculatie kunnen voedingsstoffen gewoon worden aan- en afgevoerd, in plaats van zich op te hopen tussen de vetcellen.